Guiden til alle AI-værktøjer & funktioner i HubSpot

Emil Jepsen
skrevet af Emil Jepsen
11 minutters læsning
03. juni 2024

Skab overblik over landskabet af AI-værktøjer i HubSpot

Der er ingen tvivl om, at kunstig intelligens kommer til at ændre den måde, vi arbejder på, og hverdagen som vi kender den. Det har den sådan set allerede gjort, siden OpenAI havde sit gennembrud med ChatGPT tilbage i september 2022.

Kunstig intelligens er kommet for at blive. Derfor er HubSpot naturligvis også gået ind i kunstig intelligens og er godt i gang med at brede det ud i alle hjørnesten af platformen. Fra hjælp til at skrive tekster til automatisk at kunne generere rapporter og workflows eller at forudsige dine salgstal i indeværende måned.

I dette blog post dykker vi ned i de mange AI-funktioner, som HubSpot på tværs af alle Hubs allerede har lanceret, eller som de er i gang med at lancere.

Vi har herunder lavet en liste af alle værktøjerne og opdelt dem efter de forskellige Hubs for at gøre det nemmere for dig at navigere og finde præcis de oplysninger, du har brug for. Tryk på det værktøj, du er nysgerrig på - så kommer du direkte til en beskrivelse af den.

God fornøjelse med læsningen.

1. Marketing Hub

2. Content Hub

3. Sales Hub

4. Service Hub

5. Operations Hub

Nu, hvor vi har den lange indholdsfortegnelse på plads, så lad os dykke ned i alle AI-værktøjerne i HubSpot.

Marketing Hub

Vi starter ud med Marketing Hub, hvor AI for alvor har gjort sit indtog. Du kan nu på tværs af forskellige funktioner få hjælp til at skrive dine tekster med HubSpots AI Assistant.

Med HubSpots AI Assistant, kan du bl.a.:

  • Generere tekster og idéer til tekster
  • Omskrive en tekst
  • Omskrive en tekst til en anden tone of voice
  • Forkorte eller forlænge en tekst

Helt konkret er der tale om nedenstående steder i HubSpot, hvor du nu kan få hjælp til dine tekster og idéer.

AI Assistant til Social Media

Med AI Assistant i HubSpot kan du få hjælp til at skrive dine opslag til sociale medier direkte i Social Media-værktøjet i HubSpot. Efter du har skrevet dit opslag, kan AI Assistant i HubSpot også hjælpe med at genere et billede, som du kan bruge til dit opslag.

AI-Generated Social Posts fra Blog Posts

At koge et blogindlæg ned til et osplag til sociale medier kan godt være svært - man vil jo gerne have alle de gode pointer med. Her giver HubSpot AI dig mulighed for at tage et helt blog post og automatisk skrive et forslag til social media post.

Herefter kan du enten omskrive, forlænge eller forkorte det.

AI-Generated Social Post from Blog Post

AI Assistant til Marketing Emails

HubSpot's AI-assistent gør det nemt at skrive engagerende marketing emails direkte i HubSpot. Denne funktion giver dig et godt udgangspunkt for at kunne lave en god og professionel email.

Er du i tvivl om, hvad emnelinjen skal være? Det kan naturligvis også hjælpe dig med at skrive en fængende emnelinje, som ovenikøbet har fokus på at bruge personaliserede data fra HubSpot.

AI Assistant til CTA'er

Du kan også få den til at hjælpe dig med at skrive tekst til fængende CTA'er, så du kan få flere til at engagere med dit indhold og i sidste ende konvertere til et salg.

Det kan f.eks. være overskrifter, sub-sektioner eller tekst til knapper.

Content Hub

AI er også rykket ind i den nye Content Hub. Hvis ikke du kender til Content Hub'en, har vi skrevet et andet blog post om hvad det er og hvorfor det giver mening for dig her.

Med AI i Content Hub'en er du godt klædt på til at kunne skabe indhold, der fanger din målgruppe. Den giver dig muligheder for at bruge HubSpot AI til f.eks. at lave podcasts, hjemmesider, automatisk oplæsning af dit indhold og meget mere. 

Læs om de forskellige AI funktioner i Content Hub'en herunder.

Brand Voice

"Vi kan ikke lide at bruge generativ AI, fordi det lyder robotagtigt og ikke skaber indhold i vores brands unikke stemme og tone."

Det løser Brand Voice-funktionen. Skab en konsekvent og genkendelig brandstemme med "Brand Voice"-funktionen på tværs af al din indhold. Dette værktøj giver dig mulighed for at definere din brands tone, stil og personlighed, hvilket sikrer, at alt indhold afspejler din unikke identitet og ræsonnerer med din målgruppe.

I øjeblikket er Brand Voice kun tilgængeligt på engelsk for social-, e-mail-, blog- og SMS-indhold. Men mon ikke det bare er et spørgsmål om tid, før den kommer på dansk?

brand-voice

 

Content Remix

Med Content Remix kan du give nyt liv til dit eksisterende indhold, så du ikke skal opfinde den dybe tallerken hver gang, du skal lave nyt indhold. Ved et par få klik kan du omdanne dit eksisterende indhold til forskellige formater såsom social media-opslag, videoscripts, podcasts eller nyhedsbreve.

Content-remix

 

AI Blog Post Generator

Hvis du skriver blogs, kender du garanteret det med at det kan være svært at komme i gang. Hvor skal man lige starte, og hvad skal man egentlig skrive om?

Denne funktion eliminerer skriveblokaden ved at hjælpe dig med at lave dit blog post fra A-Z.

Skriv blot, hvad emnet skal være, eller få hjælp til at generere et emne for dig. Herefter vælger du titlen på blog postet, hvor du samtidig kan se antal månedlige søgninger på det. Når du har valgt titlen, vil HubSpot generere et udkast til et SEO-optimeret blog post med tilhørende billeder, som du så har mulighed for at tilpasse.

AI Blog Post Generator i HubSpot

 

Podcasts

Hvis du arbejder i marketing, har du garanteret ofte hørt, at det er vigtigt at bruge sit indhold til flere formater og kanaler.

Det bliver dog ofte hurtigt en tidskrævende opgave. Specielt at skulle lave en podcast, der også (normalt) kræver professionelt udstyr og tekniske redigeringsevner, som nok de færreste marketingmedarbejdere besidder.

Med denne AI funktion i HubSpot kan du let transformere dit skriftlige indhold til podcasts, hvilket reducerer den tid og energi, der normalt kræves for at producere lydindhold.

podcast-content-hub

 

Post Narration

Mange foretrækker i dag at lytte frem for at læse, og med Post Narration funktionen i HubSpot kan du med et enkelt klik omdanne din tekst til en oplæst tekst. På den måde giver du din målgruppe mulighed for at lytte til dine blogindlæg.

blog narration hubspot

 

AI Translation

"Vores målgruppe taler mange forskellige sprog, men det er meget tidskrævende at skabe indhold til dem alle."

Den udfordring løser denne funktion, der giver dig mulighed for at oversætte sider og blogindlæg til flere sprog med blot et enkelt klik.

translate-current-content-AI

 

AI Image Generator

Dette værktøj generer billeder direkte i HubSpot, der passer til dit indhold. At finde de rette billeder kan være tidskrævende, men med AI Image Generator kan du hurtigt skabe billeder, der komplementerer dine blogindlæg, emails og sociale medier. Helt uden at forlade HubSpot.

generate-and-insert-images

 

AI Website Builder

HubSpot's AI Website Generator giver dig mulighed for at skabe et simpelt website ved blot at besvare nogle spørgsmål om din virksomhed. Når du har angivet dine behov og præferencer, vil AI-generatoren skabe et website, som du kan tilpasse efter behov.

Denne funktion er ideel for dig med en mindre virksomhed eller startup, der ønsker at styrke din online tilstedeværelse uden at have et stort budget til at komme i gang.

AI-website-builder

 

Sales Hub

Så er vi nået til Sales Hub, hvor HubSpot selvfølgelig også har lanceret en række AI funktioner, som skal hjælpe dig og dit salgsteam til at blive mere effektive og i sidste ende lukke nogle flere deals.

Nogle af dem læner sig op ad funktionerne i Marketing og Content Hub, hvor du kan få hjælp til at skrive eller opsummere en email, mens andre (og måske lidt mere spændende) funktioner går ud på at bruge kunstig intelligens til at forudsige din pipeline.

Herunder får du et overblik over alle funktionerne i HubSpot Sales Hub.

Generate Sales Outreach Emails

HubSpot har i forvejen en ret stærk integration direkte til Gmail og Outlook, og den har netop fået et nyk op ad evolutionsstigen med AI Assistant direkte i integrationen.

Nu kan du nemlig bruge HubSpot AI til at generere emails direkte fra Gmail eller Outlook med HubSpot integrationen. Uanset hvilken email, det er, kan du hurtigt få HubSpot AI til at skrive emailen eller lave et udkast, som du selv kan redigere i bagefter.

sales-add-in-for-outlook-ai-assistant-in-panel


AI Forecasting

HubSpot's nye AI Forecasting gør det lidt nemmere at lave forecasting på din pipeline. Ved at bruge salgsdata fra indeværende måned skaber AI Forecasting et bud på, hvor meget salg du kan forvente i indeværende måned.

Prognoserne opdateres hver syvende dag for at sikre, at dit team altid har de mest aktuelle oplysninger. Selvom AI Forecasting er et skøn og ikke giver garantier, kan det hjælpe dig med at give indsigt i, hvor forventningen ligger ift. dine målsætninger - og hvor du eventuelt bør sætte ekstra ind for at ændre på det.

ai-forecast
Predictive Deal Scoring

Forbedr dit salgsteams fokus med HubSpot's Predictive Deal Scoring. Dette værktøj bruger avanceret AI til at analysere forskellige datapunkter og tildele en score til hver deal baseret på sandsynligheden for, hvorvidt du vinder den eller ej.

Når hver deal har sin egen score, kan du langt nemmere vælge, hvilke deals du bør lægge din fokus på og dermed øge effektiviteten samt forhåbentlig få flyttet flere deals over i 'Closed Won'.

deal-score-card

 

AI-Generated Content for Sales Playbooks

Ligesom du kan få hjælp til at skrive emails, blog posts og tekster til sociale medier, så er HubSpots AI Assistant også rykket ind i Playbooks funktionen.

Så nu kan du få hjælp til at skrive nogle gode processer ned gennem Playbooks og dermed spare tid.

playbook-template-options


Email Summarization (iOS)

Er du ved at drukne i emails? Få HubSpots Email Summarization til at hjælpe dig. Med denne funktion kan du generere en opsummering af hele emailen, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvad det handler om. Det kan gøre din tidsoptimering endnu bedre.

NB: På nuværende tidspunkt virker det kun i HubSpots mobilapp.

summarize-email-thread-in-mobile-ios-app-1

 

Service Hub

For nyligt re-lancerede HubSpots deres Service Hub, hvor de har gentænkt den fuldstændig. Med re-lanceringen kom også en masse AI funktioner, som primært har til formål at hjælpe dig med at svare på henvendelser.

Læs om alle AI funktionerne i HubSpot Service Hub herunder.

AI Assistant in Inbox

HubSpots AI Assistant i Inbox fungerer på samme måde som de andre steder. Her kan du få hjælp til at svare på mails fra kunderne, hvor du kan få den til at skrive et udkast, omskrive det du allerede har skrevet eller ændre teksten til en anden tone of voice.

AXLCVspqRGegmck96AAv7UdNE_3BoEGVJirvxO5Suh4wP_Ssu2F-EihGnYGed03REgPzl3O0q5qwOqxTP54xOY2-W5TDFyY-ByJOeESo-XxueABC1F0htX3RPXt7eOHqo2akYraEJTbCjuzUQAXGn

 

Call & Conversation Summaries

Det her er en af de rimelig smarte og tidsbesparende AI-funktioner i HubSpot. Med Call & Conversation Summaries kan du lave en automatisk opsummering af, hvad du har snakket eller skrevet med en kunde om, og du kan gemme den som intern kommentar direkte i Conversation Inbox.

tLZ0akbIbZArBkdgKmEvBB1HBfSjXeEHcSbFYKKzYpU-cA93iiY4q6dp9fGDOmjqGbUESC4DOA1xxvLUCM9iuQQggy7Z0LzMGEbL6eIslmY85c3I3wnZRkzqBc_39yVeaqLt3uXfOnCiu22jOakP_

 

AI Chatbot

AI Chatbot er en funktion i HubSpot, der gør det muligt at lave din egen chatbot, der er bygget på kunstig intelligens og trænet på din egen data - direkte i HubSpot.

Det fungerer sådan, at når du laver chatbotten i HubSpot, så får du mulighed for at vælge hvilken data, som den skal have adgang til. Det kan f.eks. være supportartikler, blogs eller specifikke, relevante landingssider.

Når du har givet chatbotten adgang til det, vil den dykke ned i indholdet hver gang, der er et spørgsmål, for at se om den kan finde svar på spørgsmålet ud fra det indhold, du har givet den.

Kan den ikke svare på spørgsmålet, kan du selvfølgelig give mulighed for, at personen bag henvendelsen bliver sendt videre til en medarbejder.

Efterfølgende vil du kunne se chatten som en closed ticket inde i dit Help Desk Workspace.

RLLC353u8UVSQTfVjoBab6ZGyNZV_dFtAdTj2Gs2pHJSht8MNPvEWax18jnEiopQi-Cd8o0jqvDnGzePrPXp72dF1fDRXTniSdQq9YUq92WKP0jPJrvg5KYPURfWwE801TZcgq0HZ2-W6lca40NiG

 

Reply Recommendations

Reply Recommendations i HubSpot minder på nogle måder lidt om AI Chatbot funktionen. Her er det blot dig selv, der er i styresædet.

Når du får en henvendelse, kan du bruge Reply Recommendations-funktionen til at få AI til at foreslå et svar på henvendelsen. Ligesom AI Chatbotten leder den efter svaret blandt det indhold, du har givet den, og forsøger at formulere et svar ud fra det og teksten i henvendelsen.

I modsætning til AI Chatbotten, som jo bare sender svaret, kan du her selv vælge, om du vil sende svaret, som det er, eller redigere lidt i det først.

Reply Recommendations in HubSpots Convarsation Inbox

 

Operations Hub

Den sidste Hub, vi skal omkring i dette bogindlæg, er Operations Hub, hvor HubSpot også har lanceret et par AI funktioner. Det skal hjælpe dig med at lave rapporter og workflows mere optimalt og effektivt samt hjælpe med at strukturere dem bedre med f.eks. automatiske beskrivelser.

Læs om alle AI funktionerne i HubSpot Operations Hub herunder.

AI Report Generation

Med Reporting Assistant i HubSpot kan du få AI til hjælpe dig med at lave rapporter automatisk. Du skriver blot hvilken rapport, du gerne vil have, og så forsøger HubSpot AI at lave en rapport til dig baseret på det.

Det er lige nu single-object rapporter, du kan lave med AI. Det vil altå sige rapporter baseret på ét object - f.eks. kontakter, virksomheder eller deals.

xzlh4DbOBwcmW0-XohP_fqJrjOFMkp6h5UlbJD858ffUg-eTH9yXX2rh22FBrNnfR9LrD7ASbRowr08J4KKlK8-tUoAmo-UtHmdyFEHkcs2dT8x4hIsQuaPn7R9B3NkJ_CqRUN1Td6ym31m4PYNXz

 

AI Report Description

Når du har fået hjælp til at lave din rapport, eller du har lavet din egne rapporter, kan HubSpot AI også hjælpe dig med at lave beskrivelser til dine rapporter.

Der, hvor du laver beskrivelser, er der nemlig nu en "Generate description"-knap, som du blot trykker på, og så genererer HubSpot AI en beskrivelse af den rapport, du ser eller arbejder i. 

pBxsoCDje1JkiTWJeovY2aOqLzrvQQGrTC4tgUTPC2zKZOWDqP83OnXSMZxMkQxvpO907F6Q8HuE6fCj-51wR2yVOJgYWn10qZrvsK39-FBq6hmi2RioZmdX24yUVvnd0oAflMocMtG6keC6XeB34

 

AI Workflow Descriptions

Hvis du sidder og opretter workflows, er det nok ikke altid, du liiige får skrevet en beskrivelse om, hvad workflowet gør, og hvorfor det er der.

Hvis du har mange workflows i din portal, kan det dog være enormt svært for andre medarbejdere - eller eksterne konsulenter som os - at gennemskue, hvad de egentlig er til for, og hvad de gør.

Med AI Workflow Descriptions i HubSpot, får du nu en hjælpende hånd til at lave beskrivelser. Med et tryk på en enkelt knap laver HubSpot AI en konkret beskrivelse af, hvad workflowet gør ud fra det, den trigger, og de actions, du har sat op i workflowet.

Generate Workflow Descriptions with HubSpot AI

 

AI Workflow Actions

AI Workflow Actions i HubSpot gør det også nemt at lave basale workflows. Med AI Workflow Actions skriver du bare, hvad du gerne vil have workflowet til at gøre, og så forsøger HubSpot at lave nogle actions baseret på din tekst.

På nuværende tidspunkt (juni 2024), er det dog primært simple actions, den kan lave, og den rammer ikke altid lige plet hver gang. Men man skal starte et sted, ikk'?

Vi er i hvert fald overbeviste om, at den selvfølgelig bliver bedre med tide - og så hurtigt, som kunstig intelligens udvikler sig, vil du nok snart kunne bruge den til at opbygge dine mere avancerede workflows også.

Generate Workflow Actions with HubSpot AI

 

Hvordan ser fremtiden ud for AI-funktioner i HubSpot?

Så er vi kommet igennem alle AI-funktionerne som HubSpot (for nu) enten har lanceret eller er i gang med at lancere. Hvis du er blevet nysgerrig på mere, har HubSpot lavet deres egen Behind HubSpot AI side, med alle deres AI funktioner, som de løbende opdaterer. Den finder du her

Der er ingen tvivl om, at det her kun er starten for HubSpot. De vil blive ved med at lancere nye AI-funktioner og at arbejde på at forbedre de eksisterende funktioner og AI-værktøjer, som allerede er der i forvejen.

Det er en meget spændende udvikling, og som HubSpot Platinum Partner holder vi selvfølgelig holder et tæt øje med, hvad der kommer til at ske. 

Er du i tvivl om, hvordan du bedst kan bruge de mange AI funktioner og værktøjer i HubSpot, må du ikke tøve med at tage fat i os. Du kan booke et møde med os direkte herunder, og det er selvfølgelig ganske uforpligtende.

Få besked ved nye artikler