Itch Insights

Hvad er HubSpot CRM?

            
Kapitel 1

Hvad er HubSpot CRM?

HubSpot er en kraftfuld "business growth management platform" - eller en smule mere mundret: et Customer Relationship Management (CRM)-værktøj, der lader dig holde styr på dine kontakter, salg, pipelines, digitale markedsføring og lead nurture - ligegyldigt størrelsen på din virksomhed.

Et CRM er kort fortalt et digitalt system, der lader dig og dit team administrere data om jeres forretningsforbindelser, kunder og leads. Det kan for eksempel være navn, kontaktoplysninger, position i købsrejsen, stillingsbetegnelse og meget, meget mere

HubSpots CRM er skelettet, som alle deres forskellige Hubs - Marketing, Sales, CMS, Service og Operations - er bygget op omkring (hvis du ikke allerede er bekendt med HubSpot og dets økosystem, vil vi anbefale, du starter med vores HubSpot-guide). Med CRM'et får du adgang til de gratis versioner af alle Hubs, og så kan du selv vælge, om der er én eller flere Hubs, det giver mening at opgradere til betalte løsninger. Det er også med til at gøre HubSpot ekstremt fleksibelt, hvor du kun betaler for dét, din virksomhed har brug for. 

Og for at det ikke skal være løgn, er HubSpot CRM i sig selv gratis - det er udelukkende de forskellige Hubs, du kan vælge at opgradere i tre forskellige niveauer, der potentielt kan koste dig noget. Oveni er løsningen enormt brugervenlig og intuitiv.

HubSpot CRM-min

Skal chefen eller kollegaerne med på HubSpot-vognen?

Så har vi samlet argumenterne for, hvorfor I skal bruge HubSpot.

I guiden "Hvorfor skal min virksomhed bruge HubSpot?" får du 5 argumenter til ledelsen, salg, marketing, kundeservice og IT. Du skal endelig bare bruge dem!

Download gratis guide
         
Kapitel 2

Hvorfor skal du bruge HubSpot CRM?

Det har tidligere været sådan i langt de fleste virksomheder, at kundedata er blevet oprettet og vedligeholdt manuelt. Det har betydet fejl og risiko for uoverensstemmelser, hvis data ikke er blevet opdateret alle de steder, det optræder. Og det har betydet, at der er røget værdifuld tid fra medarbejdernes kerneopgaver.

Det er heldigvis fortid med et CRM!

Der findes massevis af CRM-systemer på markedet. Et par eksempler er Salesforce, Zoho, Pipedrive og (vores klare favorit) HubSpot.

Med HubSpot CRM får du mulighed for at samle al data om dine kunder og leads ét sted. Så ligegyldigt om en person har været i kontakt med salg eller kundeservice, eller om den har interageret med dit website, annoncer, content offers, udfyldt en formular eller andet, så er det hele samlet kronologisk i HubSpot CRM. Denne mulighed for at zoome helt ind på enkelte kunder og integrationen på tværs af platformen er klart en af HubSpots største styrker.

Vi har allerede skrevet det, men det er virkelig værd at nævne et par gange: HubSpot CRM er GRATIS for dig at bruge. Og i modsætning til en masse andre "gratis" værktøjer og systemer derude, der kun tilbyder en meget begrænset funktionalitet, når du ikke betaler, så er HubSpot CRM rent faktisk særdeles brugbar.

For lige præcis 0 kroner får du adgang til en bred vifte af funktioner gennem gratisversionerne af de fem Hubs: Marketing, Sales, CMS, Service og Operations, som du med sikkerhed kan bruge i dit daglige arbejde. Fordelene ved de forskellige Hubs kommer vi lidt nærmere ind på i næste sektion.

Derudover er HubSpot genial, når du gerne vil øge din effektivitet. Du kan strømline din salgsproces og holde styr på dine interaktioner med kunderne på en meget mere overskuelig måde. Du får mulighed for at automatisere opgaver, der går igen, for eksempel opfølgende e-mails eller tildeling af opgaver til teammedlemmer. På den måde får du selv mere tid til at fokusere på dine kerneopgaver

Og så er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle konkrete spørgsmål til, hvad HubSpot CRM kan og ikke kan.

            
Kapitel 3

Hvilke funktioner får du med HubSpot CRM?

Overordnet set er HubSpot CRM et kraftfuldt værktøj til kundehåndtering, der hjælper virksomheder i alle størrelser med at styre deres salgs-, marketing- og kundeserviceaktiviteter. Platformen leveres med et bredt udvalg af funktioner, der gør det nemmere for virksomheder at optimere deres arbejdsgange og forbedre deres samlede ydeevne.

HubSpot udvikler og videreudvikler konstant deres værktøjer, så du altid er sikret de nyeste og bedste funktioner. For at hjælpe dig med at navigere i dette hav af funktioner, har vi udvalgt nogle af de vigtigste overordnede funktioner i HubSpot CRM, som kan hjælpe dig med at styrke din virksomhed.

Kontakthåndtering

Kontakthåndtering er en af ​​de vigtigste funktioner i HubSpot CRM. Systemet gør det nemt for dig at holde styr på dine kunder og mulige kunder ved at gemme deres data på ét sted. Du kan nemt tilføje, redigere og slette kontakter og opdele dem i forskellige grupper baseret på kriterier såsom branche, placering og interesse. Det er en fantastisk måde at holde styr på dine forbindelser og altid være organiseret.

Sales pipeline management (håndtering af salgstragten)

Derudover får du et virkelig godt værktøj til salgstragtshåndtering, hvor du kan følge med i dine tilbud og muligheder fra start til slut. Du kan nemt se, hvordan det går i salgstragten og følge fremskridtene i dine tilbud på hvert trin. Det er et fantastisk værktøj til at identificere flaskehalse i din salgsproces, så du kan foretage justeringer og forbedre dine konverteringsrater.

Sales Leader 1@2x-1

Marketing automation

En anden vigtig funktion i HubSpot CRM er marketingautomatisering. Med en række værktøjer kan du nemt automatisere dine marketingaktiviteter, inklusive e-mail-marketing, social medie-marketing og lead nurturing. HubSpot CRM giver dig mulighed for at oprette målrettede kampagner, der engagerer dit publikum og hjælper dem med at bevæge sig gennem salgstragten på en let og ubesværet måde.

Kundeservicehåndtering

Med HubSpot CRM kan du nemt håndtere din kundeservice, hvor systemet hjælper dig med at spore og styre alle kundeinteraktioner. Du kan for eksempel logge forespørgsler, problemer og klager og tildele dem til det rette teammedlem til hurtig og effektiv løsning. Du undgår risikoen for, at en kunde bliver tabt mellem to stole, og dine kunder vil opleve rettidig og professionel support - og på den måde få styrket deres loyalitet og tillid til din virksomhed. Det giver højere kundetilfredshed, øger kunderetentionen og øger chancen for, de vil anbefale din virksomhed i deres eget netværk.

CSM 1@2x-1

Analyse og rapportering

Endelig får du også adgang til en række analyse- og rapporteringsværktøjer, der hjælper dig med at tracke din og dit teams præstation og måle jeres resultater. Du kan nemt oprette skræddersyede rapporter og dashboard, der giver indblik i salgs-, marketing- og kundeserviceaktiviteter. Det kan blandt andet hjælpe dig med at identificere områder, der kan forbedres, og træffe datadrevne beslutninger for at optimere din forretning.

Du får adgang til værdifulde data om blandt andet websitetrafik, konverteringer, og hvordan din sales pipeline præsterer.

Alt i alt får du med HubSpot CRM adgang til en bred vifte af funktioner, der kan gøre en enorm forskel for virksomheder i alle størrelser. 

       

Få en HubSpot Demo

Nu er du blevet lidt klogere på HubSpot CRM (forhåbentlig) - men vil du gerne se systemet i aktion? Så book en gratis demo hos en af vores dygtige HubSpot-specialister! Bare find det tidspunkt, der passer dig bedst, og så skriv gerne, at du vil vide mere om CRM'et, så vi kan forberede en så relevant demo for dig som muligt.

          
Kapitel 4

Hvad koster HubSpot CRM?

Som vi allerede har nævnt et par gange i løbet af denne guide, er HubSpot CRM i sig selv gratis. Og den bliver ved med at være gratis! Sammen med CRM-systemet får du også adgang til en række gratis værktøjer fra de fem Hubs: Marketing, Sales, CMS, Operations og Service. Du skal dog være opmærksom på, at værktøjerne i gratisversionerne af de enkelte Hubs er begrænsede i deres funktionalitet og måden, de kan tilpasses til din virksomhed. De vil altså ofte kun være tilstrækkelige for virksomheder, der netop er startet op og har behov for et gratis CRM.

Du vil derfor ofte komme frem til, at det vil give din virksomhed mest værdi, hvis du opgraderer en eller flere Hubs til en betalt version. Her er der tre forskellige typer at vælge imellem: Starter, Professional og Enterprise.

Der er stor forskel på priserne på de forskellige Hubs. Men du kan skabe dig et hurtigt overblik, hvis du læser vores store artikel "Hvad koster HubSpot"
           
Kapitel 5

Kan mine systemer integreres med HubSpot?

Helt kort: Ja, det kan de! HubSpot har deres eget app-marketplace, hvor der findes mere end 1.000 integrationer til HubSpot. Flere og flere får øjnene op for HubSpots mange muligheder, og derfor stiger mængden af integrationer også hurtigt. HubSpot integrerer med de største softwares bl.a. 

 • Gmail og andre Google-produkter
 • Office365
 • WordPress
 • Google Ads
 • Zapier
 • Zoom
 • Slack
 • Mailchimp
 • Typeform
 • WooCommerce
 • SurveyMonkey
 • Shopify
 • Eventbrite

Og listen fortsætter. Udover de allerede udviklede integrationer har HubSpot et åbent API, så du selv kan bygge en integration mellem dit system og HubSpot. Du kan læse mere om dette, i deres HubSpot for Developers-univers. 

hubspot-app-marketplace
         
Kapitel 6

Hvornår er HubSpot et godt valg?

HubSpot er så meget mere end "blot" et CRM. Du får adgang til en række gratisversioner af Hubs, der blandt andet specialiserer sig i Sales, Service og Marketing. Du kan altså få den perfekte løsning til dine virksomhedsbehov, og det er nemt at ændre dit setup til betalte Hubs, når/hvis dine omstændigheder ændrer sig.

Med HubSpot får du adgang til mere end 100 funktioner fordelt på de forskellige Hubs og niveauer - og du kan integrere løsningen med mere end 1.000 kendte og anerkendte værktøjer. Når du overvejer at vælge HubSpot eller ej, er det vigtigste spørgsmål faktisk, om du anerkender inbound-tilgangen. Hvis du ikke gør det, er HubSpot formentlig ikke det rigtige valg for dig, da der vil gå for mange funktioner og muligheder til spilde.

Du bør overveje følgende, før du vælger HubSpot: 

 • Arbejder min virksomhed med at skabe leads?
 • Tager det flere uger eller måneder at skabe en ny kunde?
 • Har jeg en salgsafdeling, der arbejder med leads?
 • Savner jeg indsigt i effekten af mine marketingindsatser?
 • Mangler jeg et system til at håndtere kundeoplysninger og salgsaktiviteter?
 • Er værdien af en kunde høj?
 • Ønsker jeg at automatisere dele af mit salg, marketing og/eller service?
 • Savner jeg, at mit salgsteam kan arbejde fra en samlet platform, hvor der også er indsigt i touchpoints med marketing og service?
 • Anerkender jeg, at der skal en bedre og større indsats til, for at skabe gode og værdifulde kunder?

Hvis du kan svare ja til et eller flere af ovenstående spørgsmål, er HubSpot sandsynligvis det rigtige valg for dig. 

            
Kapitel 7

Hvorfor bruge en HubSpot-partner?

Du kan godt selv starte op med at bruge HubSpot, hvis du vælger Free- eller Starter-versionen. På den måde kommer du i gang uden at få en faktura på andet end softwaren. Men du skal være forberedt på, du formentlig ikke får udnyttet systemet optimalt, da du selv skal opsætte og opfange alt læring og viden om HubSpot - og læringskurven er blandt de mere stejle!

Vælger du i stedet at investere i HubSpot Professional, bliver det nødvendigt med onboarding. Her kan du vælge imellem HubSpots egen standard-onboarding, eller vælge at benytte en partner (det er vi!) HubSpots egen onboarding tilbyder ikke mere end det absolut mest nødvendige og er en standardløsning. Det er også med til at gøre prisen for det rigtig skarp.

Når du vælger at bruge en partner til onboarding, får du rådgivning, træning og sparring på dine konkrete behov og din virksomhed. Derfor anbefaler HubSpot også selv, at man benytter en national partner, så man får mest mulig effekt ud af HubSpot fra starten. 

Skal du bruge en Enterprise-løsning, skal du bruge en Enterprise-certificeret partner (det er også os!). Her er kravene store, da løsningen som udgangspunkt er omfattende og kræver en meget stor indsigt i HubSpot. 

Vi tilbyder løsninger, der matcher alle niveauer inden for HubSpot. Læs mere om os som HubSpot-Partner.

Book et møde
            
Kapitel 8

Sådan bliver du klar til at skifte CRM system

At skifte CRM-system kan være en vigtig og strategisk beslutning for enhver virksomhed. Det er en proces, der kræver omhyggelig planlægning, overvejelse og implementering for at sikre en smidig overgang og maksimere fordelene ved det nye system. Her er nogle vigtige overvejelser, du skal have i tankerne, når du skifter CRM-system.

1. Evaluer dine behov

Først og fremmest er det afgørende at evaluere og analysere dine aktuelle og fremtidige behov. Hvad fungerede godt i dit tidligere CRM-system, og hvad mangler du? Identificer de funktioner, værktøjer og integrationer, der er afgørende for din virksomheds specifikke krav og processer. Tag højde for vækstpotentialet, forventninger og forretningsmål for at sikre, at det nye CRM-system kan skaleres og tilpasses i takt med dine behov.

2. Undersøg brugervenligheden

En anden vigtig faktor er brugervenlighed og tilpasningsevne. Dit CRM-system skal være intuitivt og nemt at bruge for alle brugere, uanset deres tekniske færdigheder. Vurder brugergrænsefladen, tilgængeligheden af træning og support, og om systemet kan tilpasses til dine specifikke arbejdsprocesser og arbejdsgange. Et fleksibelt CRM-system giver dig mulighed for at tilpasse det til dine unikke behov, så du kan arbejde mere effektivt.

3. Hvad skal det integrere med?

Integrationsevner er også afgørende, da dit CRM-system sandsynligvis skal arbejde sammen med andre værktøjer og systemer, du bruger i din virksomhed. Vurder, om det nye CRM-system nemt kan integreres med eksisterende software som e-mail-marketingværktøjer, faktureringssystemer eller supportplatforme. En sømløs integration mellem systemer reducerer dobbeltarbejde og øger effektiviteten på tværs af afdelinger.

4. Hvor nemt er det at overflytte data?

En vigtig overvejelse er også datamigration. Når du skifter CRM-system, skal du sikre dig, at dine eksisterende data kan overføres korrekt og sikkert til det nye system. Vurder, hvordan datakonverteringen vil blive håndteret, og om der er support eller værktøjer til at hjælpe dig med at overføre dine kundedata, salgshistorik eller andre vigtige oplysninger. Det er afgørende at sikre, at der ikke går tabt vigtige data under overgangen.

5. Hvad koster det?

En anden faktor er omkostninger. Vurder omkostningerne ved det nye CRM-system, herunder licenser, implementering, træning og eventuelle løbende gebyrer eller opdateringer. Sammenlign priser og værdien af de tilgængelige funktioner og tjenester for at sikre, at investeringen er rimelig og økonomisk bæredygtig for din virksomhed.

6. Kan du få support og træning?

Endelig er det vigtigt at overveje support og service fra CRM-leverandøren. Vurder, hvilken type support der tilbydes, og om der er tilstrækkelig træning, dokumentation og online ressourcer til at støtte dig og dine medarbejdere. En god kundesupport er afgørende for at sikre en gnidningsfri overgang og for at kunne håndtere eventuelle problemer eller spørgsmål, der måtte opstå undervejs.

7. Brug vores værktøjer til at finde dit rette crm

Vi har samlet en stak af vores værktøjer, som kan være guld værd i processen med at vurdere og vælge et nyt CRM-system. 

8. Afrunding

At skifte CRM-system er en investering i din virksomheds fremtidige succes. Ved at nøje overveje dine behov, brugervenlighed, integrationsevner, datamigration, omkostninger og support kan du træffe en informeret beslutning og vælge det CRM-system, der bedst passer til din virksomheds unikke behov. Husk at planlægge og udføre en grundig implementering og træning for at sikre, at overgangen sker smidigt, og at dine medarbejdere er i stand til at udnytte det nye CRM-system fuldt ud.

Book et møde

Contributors:

Casper-Bjerg

Casper Bjerg

Partner

marie-holm-kjaerboelling

Marie Holm Kjærbølling

Content Specialist

Itch insights

Vores inbound & HubSpot blog

Hold dig opdateret med de nyeste trends og viden inden for inbound marketing, sales, service & HubSpot

HubSpots produktopdateringer, juni 2024
New Releases fra HubSpot

HubSpots produktopdateringer, juni 2024

11. juli 2024 6 min læsning
HubSpots produktopdateringer, maj 2024
New Releases fra HubSpot

HubSpots produktopdateringer, maj 2024

06. juni 2024 8 min læsning
Guiden til alle AI-værktøjer & funktioner i HubSpot
3 medarbejdere fra itch marketing sidder omkring et bord og kigger på hinanden samt en computer

Guiden til alle AI-værktøjer & funktioner i HubSpot

03. juni 2024 11 min læsning
HubSpot

Ydelser

Vi hjælper dig i gang med HubSpot og assisterer jer i den løbende drift, så I får det maksimale ud af platformen.