Hvordan vælger jeg det bedste CMS til min virksomhed?

7 minutters læsning
07. juni 2023
Står du overfor at skulle vælge et system til at lave jeres næste website i? Der er massevis af forskellige muligheder på markedet, så det kan være en udfordring at vælge det Content Management System (CMS), der bedst matcher din virksomheds behov for et website nu og i fremtiden. Især hvis du er ny inden for digital marketing. Denne guide vil hjælpe dig med at forstå nøglefaktorerne i valget af et CMS, så du er klædt godt på til at foretage det valg, der vil skabe størst værdi.
 

Har du allerede styr på, hvad et CMS er, og hvordan det kan hjælpe med at effektivisere dit arbejde? Så kan du dykke ned i, hvad HubSpot CMS Hub helt konkret kan tilbyde din virksomhed af spændende funktioner her.

I dette blogindlæg kommer jeg nærmere ind på disse faktorer, der alle har noget at skulle sige i valget af CMS:

 1. Forstå dine behov
 2. CMS'ets brugervenlighed
 3. SEO-funktioner
 4. Samarbejds- og workflow-værktøjer

 

1. Forstå dine behov

Det første skridt i at vælge det rigtige CMS til din virksomhed er at forstå dine specifikke behov. Spørg dig selv og dit team følgende spørgsmål for at få en bedre ide om, hvad I har brug for i et CMS:

 1. Hvad er formålet med vores website? Har du brug for et simpelt system til en blog eller blot få sider til at præsentere din virksomhed, eller har du brug for avancerede funktioner til at understøtte en multisproget webshop? Forskellige CMS'er har forskellige styrker, og det, der er bedst for én type website, er ikke nødvendigvis bedst for en anden.

 2. Hvem vil bruge CMS'et, og hvad er deres tekniske evner? Nogle CMS'er er mere brugervenlige end andre. Hvis dit team primært består af personer uden teknisk baggrund, vil du sandsynligvis have brug for et CMS, der er let at bruge og har en intuitiv brugergrænseflade, hvor der ikke skal tages stilling til for mange forskellige ting, hver gang der skal laves nyt indhold.

 3. Hvilke funktioner har vi brug for? Udforsk de funktioner, du har brug for i et CMS. Det kan være SEO-værktøjer, blogmodul, e-commerce, sociale medieintegrationer, leadindsamling, fleksible skabeloner, loginfunktioner for kunder og meget, meget mere. Husk, at det ikke nødvendigvis er bedst at vælge det CMS med flest funktioner, men det, der bedst opfylder dine specifikke behov.

 4. Hvad er vores budget? Prisen for et CMS kan variere betydeligt, fra gratis open source-løsninger til betalte premium-systemer. Dit budget vil i høj grad påvirke dit valg af CMS, så det er vigtigt at forstå, hvad du har råd til, og hvad du får for pengene.

Ved at besvare disse spørgsmål kan du få en bedre idé om, hvilke CMS-funktioner der er mest vigtige for din virksomhed, og det kan hjælpe dig med at indsnævre dine muligheder. Det kan også anbefales, at du tager et kig på, hvordan andre virksomheder i din branche håndterer deres online tilstedeværelse for at få en idé om, hvad der fungerer godt for dem.

 

2. CMS'ets brugervenlighed

En helt central overvejelse, når du står overfor valget af CMS, er brugervenlighed. Et brugervenligt CMS kan gøre det lettere for dit team at opdatere og administrere dit website, hvilket kan spare tid og ressourcer. Det vil dodg også ofte betyde, at systemet kan virke mere "låst" i sine funktioner, netop for at gøre det så nemt at benytte som muligt.

Hvis du gerne vil have et brugervenligt CMS, bør du for det første lede efter et system med en intuitiv brugergrænseflade. Det er dét område, dine teammedlemmer vil interagere med, når de opretter og redigerer indhold. En veludformet brugergrænseflade gør det nemt at finde de værktøjer, du har brug for, og forstå, hvordan du bruger dem. Hvis grænsefladen er forvirrende eller vanskelig at navigere, kan det dræne produktiviteten og føre til fejl.

Indbyggede skabeloner og visuelle redigeringsværktøjer kan også være nyttige, især for teammedlemmer uden teknisk eller grafisk baggrund. Med disse værktøjer kan du nemt oprette nye sider eller indlæg, tilpasse deres udseende, og se, hvordan de vil se ud for dine besøgende, før du offentliggør dem - og du er sikker på, de passer ind i din virksomheds visuelle identitet.

Det er også vigtigt at overveje, hvordan dit CMS vil håndtere multimedieindhold som billeder, video og lyd. Nogle CMS'er tilbyder indbyggede billedredigeringstjenester, let oprettelse af billedgallerier og nem integration med video-hosting platforme.

Endelig skal du også overveje, om CMS'et er let at installere, opdatere og vedligeholde. Nogle CMS'er er mere teknisk krævende end andre, så det er vigtigt at vælge et system, der passer til dit teams tekniske evner og ressourcer.

Husk, at opfattelsen af brugervenlighed kan variere fra person til person. Det, der føles intuitivt for én person, kan føles forvirrende for en anden. Derfor kan det være en god idé at teste et par forskellige CMS'er, før du træffer din endelige beslutning. Mange CMS-udbydere tilbyder gratis prøveversioner, så du kan få en fornemmelse af, hvordan deres system fungerer, og om det er det rigtige valg for dig.

 

3. SEO-funktioner

Søgemaskineoptimering (SEO) er afgørende at have styr på, hvis du ønsker, at dit indhold bliver fundet af de rigtige personer (og det ønsker du naturligvis). Derfor bør dit CMS understøtte og forbedre dine SEO-indsatser for at lette dit arbejde mest muligt. Her er nogle nøglefunktioner, du sbør kigge efter, når du vælger et CMS:

 1. SEO-venlige URL'er: Dit CMS skal generere klare og læsbare URL'er, der indeholder dine nøgleord. Dette kan hjælpe søgemaskiner med at forstå, hvad dine sider handler om, og det kan forbedre din placering i søgeresultaterne.

 2. Automatiske metatags: Metatags er vigtige for at give søgemaskiner oplysninger om dit indhold. Dit CMS bør automatisk generere disse baseret på dit indhold, men det bør også give dig mulighed for at redigere dem, hvis det er nødvendigt.

 3. Integration med Google Analytics og eksterne SEO-værktøjer: Dit CMS skal være i stand til at integrere med populære SEO-værktøjer. Dette kan hjælpe dig med at overvåge dit websites ydeevne og give dig værdifulde data, der kan hjælpe dig med din SEO-strategi.

 4. Mobiloptimering: Google bruger mobile-first indexing, hvilket betyder, at det er mobilversionen og ikke desktopversionen af dit website, Google indekserer og viser i sine søgeresultater (også selvom søgningen finder sted på desktop). Derfor er det altafgørende, at dit CMS understøtter mobiloptimering. Det sikrer, at dit website fungerer godt på alle enheder, hvilket kan forbedre din søgemaskineplacering.

 5. Hastighedsoptimering: Søgemaskiner belønner websites, der indlæses hurtigt. Dit CMS bør have funktioner, der hjælper med at forbedre dit websites hastighed, såsom billedkomprimering og caching. På den måde sikrer du også, at dine besøgende ikke mister tålmodigheden og forlader dit website, før det er indlæst.

 6. Sitemap-generering: Et sitemap hjælper søgemaskiner med at forstå strukturen på dit website. Dit CMS skal være i stand til automatisk at generere og opdatere dit sitemap, når du tilføjer eller ændrer sider.

Når du vælger et CMS, der støtter disse SEO-funktioner, kan du gøre det lettere for dit team at optimere dit indhold og forbedre dit websites synlighed i søgeresultaterne. Husk, at SEO kræver en løbende indsats, og at det rette CMS kan være en værdifuld partner i denne proces.

Vil du vide mere om SEO og CMS? Så bør du læse dette spændende blogindlæg, som HubSpot har skrevet om de bedste CMS'er, der understøtter søgeordsoptimering.

 

4. Samarbejds- og workflow værktøjer

Når du vælger et CMS, er det vigtigt at overveje, hvordan det understøtter samarbejdet og workflows internt i virksomheden. Hvis flere personer eller afdelinger i din organisation skal bidrage med indhold, kan et CMS med samarbejds- og workflowværktøjer gøre processen markant mere strømlinet og effektiv. Her er nogle vigtige funktioner, du kan tage med i dine overvejelser:

 1. Opgavestyring: Et CMS med opgavestyring giver dig mulighed for at tildele specifikke opgaver til individuelle teammedlemmer eller grupper. Det kan også hjælpe med at overvåge status for disse opgaver, så du kan sikre, at alt indhold bliver produceret til tiden.

 2. Revisionshistorik: Dette er en funktion, der holder styr på alle ændringer, der er foretaget i et stykke indhold. Det kan være særligt nyttigt, hvis der opstår uoverensstemmelser eller fejl – du kan simpelthen kigge tilbage i historikken for at se, hvem der lavede hvilken ændring, og du kan nemt føre indholdet tilbage til en tidligere version, hvis det er nødvendigt.

 3. Indholdsplanlægning: Et CMS med en indholdsplanlægger giver dig mulighed for at planlægge, hvornår indhold skal offentliggøres. Det kan være nyttigt til at planlægge indhold i forvejen, for eksempel til kampagner eller sæsonmæssige begivenheder. På den måde kan du koncentrere din arbejdsindsats og gøre det hele klar på forhånd.

 4. Adgangskontrol: Et CMS skal give dig mulighed for at styre, hvem der har adgang til hvad. Dette omfatter både, hvilke dele af websitet de kan se, og hvad de kan gøre (f.eks. oprette indhold, godkende indhold, administrere andre brugere).

 5. Real-time samarbejde: Nogle CMS'er tilbyder muligheden for, at flere personer kan arbejde på samme indhold på samme tid. Dette kan være meget gavnligt for større teams, eller hvis teamet er spredt ud over flere lokaliteter. 

 6. Feedback og godkendelsesprocesser: I større teams kan det være vigtigt at have klare processer for feedback og godkendelse af indhold. Nogle CMS'er giver mulighed for at give kommentarer direkte i indholdet og for at have flere godkendelsesniveauer før offentliggørelse.

Hvis dit team regelmæssigt skal samarbejde om indhold, kan disse funktioner være afgørende for at sikre en glat og effektiv proces. Husk at overveje dit teams specifikke behov og arbejdsprocesser, når du vælger et CMS.

 

Konklusion

At vælge det rigtige CMS til din virksomheds website er en vigtig beslutning, der kan have stor indflydelse på din online succes og på, om opgaven med at vedligeholde det bliver let som en leg eller en sur pligt. Men med en klar forståelse af dine behov, og hvad du skal kigge efter, kan du finde et CMS, der passer perfekt til din virksomhed.

Det vigtigste er at finde et CMS, der kan opfylde dine forretningsmål og gøre det nemt for dit team at skabe og styre indhold. Hvad enten det er brugervenlighed, SEO-funktioner, samarbejds- og workflowværktøjer, sikkerhed, skalérbarhed eller support, bør dit valg af CMS afspejle dine unikke behov og præferencer.

For mange står valget mellem to af de store spillere på markedet: HubSpot og WordPress. Men hvilken passer bedst til dine behov? Find ud af det i vores Software Battle.

Husk, at det at vælge et CMS er en investering i din virksomheds fremtid. Tag dig tid til at undersøge dine muligheder, stille spørgsmål, og vær sikker på, at det CMS, du vælger, er det bedste for din virksomhed på lang sigt.

Hvis du har spørgsmål til HubSpot CMS Hub - HubSpots bud på et stærkt Content Management System - vil jeg anbefale, du booker en uforpligtende demo af platformen - så kan vi svare på dine spørgsmål og vise dig de mange funktioner.

Web_Blog_CTA

 

Få besked ved nye artikler